Marijn Brouwers - Beste meneer Halsema

15 februari 2014
Categorie: Muziek

De voorstelling ‘Beste meneer Halsema’ van Marijn Brouwers is een theatraal eerbetoon aan het leven en werk van de in 1984 overleden cabaretier, liedvertolker, musicalacteur, tv- en radiopersoonlijkheid Frans Halsema.
Marijn schrijft brieven. Brieven aan Frans Halsema die hij bewondert en die 30 jaar geleden in het huis tegenover hem woonde. Hij schrijft hem brieven wetende dat Halsema ze nooit meer zal lezen.

Met prachtige en tijdloze liedjes, zoals ‘Voor haar’ en ‘Zondagmiddag Buitenveldert’ gaf Frans Halsema stem aan de broosheid en bravoure waarmee hij in het leven stond. Al zijn z’n liedjes meer dan 30 jaar oud, ze passen perfect in deze tijd en verdienen het om weer gezongen te worden. 

Door pers en publiek is de voorstelling lovend ontvangen. ‘Een fantastische zanger die je meeneemt in het verhaal van het lied’ (Trouw), ‘Een prachtig muzikaal eerbetoon. Marijn Brouwers kan niet genoeg geprezen worden’ (De Theaterkrant), ‘Grote verdienste is dat Marijn Brouwers het prachtige repertoire van Halsema tot leven heeft gewekt’ (de Volkskrant), ‘Hij weet de teksten feilloos en op juiste wijze in een eigentijds jasje te steken’ (Het Parool).

­