Joris Linssen & Caramba - Licht

04 maart 2014
Categorie: Muziek

‘Licht’ is de derde avondvullende voorstelling van Joris Linssen & Caramba. De vier vrienden toeren elk jaar drie maanden fulltime langs de theaters met hun ijzersterke mix van akoestische muziek, Nederlandse teksten en meeslepende verhalen. 
Najaar 2012, voor het eind van de oude Maya-kalender op 21 december dat jaar, reizen de mannen samen naar Mexico. Op zoek naar hun grote held Armando Manzanero, van wie Joris veel nummers vertaald heeft. Ze maken er een roadmovie, die najaar 2013 verschijnt. En ze creëren dit nieuwe theaterprogramma en de gelijknamige cd. In De Wereld Draait Door vertelt Joris vol enthousiasme over het Mexicaanse avontuur. ‘We gingen als vrienden en kwamen als broers terug.’ 
In het theaterconcert ‘Licht’ worden vrolijke meezingers en stampende drankliederen afgewisseld met wonderschone ballades. Nederlandstalig met een latin randje. Dit alles aaneengesmeed door de autobiografische verhalen van Joris, die zich kwetsbaarder toont dan ooit.
In ‘Licht’ komen alle kleuren van de regenboog voorbij. De warme stem van Joris Linssen, gitarist Kees van den Hoogen die een gevoelige snaar weet te raken, Erik van Loo die zijn contrabas laat dansen en accordeonist Marcel van der Schot die de sterren van de hemel speelt. Vier gevoelige mannen die bekend staan om hun loepzuivere samenzang en oneindig enthousiasme.
‘Licht’ is niet zwaar, ‘Licht’ is niet donker. ‘Licht’ is euforisch en vol levenslust.

 

­