Carmen Gomes Inc. - Sin & Soul

23 april 2011
Categorie: Muziek
Daar waar de soul en jazz elkaar ontmoeten, ontstaat de muziek van Carmen Gomes Inc. De vierkoppige formatie balanceert al een kleine vijftien jaar op het grensvlak van de jazz, blues en soul. De Volkskrant schreef: ‘Gomes heeft een bevallige, bluesy stem, die balanceert tussen sensuele overgave en beheersing.’
De innige omhelzing van jazz en soul: enerzijds sophisticated, met de intelligente elegantie van jazz en anderzijds de bruisende, ongebreidelde soulvolle passie. Samen beleven ze een stormachtige romance met de lengte van één concert: ‘Sin & Soul’.
Met songs van onder andere Sam Cooke, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Otis Redding, Etta James, Ray Charles en titels als Sitting on the dock of the bay, Try a little tenderness, As, Babe, I love you, How sweet it is to be loved by you, What’s going on, Unchain my heart, Hallelujah, I just love her so en I’d rather go blind staat ‘Sin & Soul’ garant voor een swingend, hartverwarmend en ‘soulfull’ concert.
‘Als Carmen Gomes de blues zingt, klinkt ze alsof ze zo van het katoenveld is afgeplukt. In een gospelachtig nummer moet de luisteraar zich inhouden om niet halleluja te roepen’ (Het Parool).
­