Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal - Viento Zonda

12 januari 2019
Categorie: Muziek

Fotograaf: Merlijn Doomernik

Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal voeren u een avond lang mee op de warme wind uit het zuiden, die in Argentinië de zwoele vooravond inluidt: de Viento Zonda.


‘Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken’, zegt trompettist Eric Vloeimans vaak. Hij is hard op weg om zijn droom waar te maken; als één van de weinige jazzmusici is Vloeimans een echte publiekslieveling. Zijn uitzonderlijke muzikaliteit is daar net zozeer debet aan als zijn innemende (podium-)persoonlijkheid. Hij beoefent zeer verschillende muziekgenres dwars door elkaar en heeft dan ook uiteenlopende bewonderaars als zijn ex-leerling Kyteman, koning Willem-Alexander, Armin van Buuren en Matthijs van Nieuwkerk.


Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later de jazzopleiding. Hij werd gerekend tot een generatie jonge musici die bebop combineert met invloeden uit de rock en vrije improvisatie, maar gauw ontwikkelt hij zijn onmiskenbare eigen geluid en stijl. Eric Vloeimans’ werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd.


Juan Pablo Dobal is een Argentijnse pianist. Vanaf zijn negende begon hij met piano spelen. In 1989 kwam hij naar Amsterdam om in het toenmalige kwartet Viento del Sur te spelen. Hij heeft met veel grote namen in de klassieke muziekwereld samengewerkt. Sinds 2010 is hij de vaste pianist van het Carel Kraayenhof Tango Ensemble.

 

 

­