Mathilde Santing - Sinatra’s Tonic - try-out

09 januari 2010
Categorie: Muziek

Voor de tweede keer doet Mathilde Santing een theatertournee waarin ze in steeds grotere zalen gaat spelen. The Spirit Of Volunteering begint in januari als trio en is eind mei gegroeid tot een klein orkest met een batterij zangers, blazers en strijkers!
Mathildes karakteristieke voorkeur voor ijzersterke songs, uiteenlopende muzikale stijlen en sublieme muzikanten maakt haar muziek geschikt om zowel sober en intiem en klein als geraffineerd en rijk gearrangeerd te laten horen: Mathilde toont zichzelf altijd even geïnspireerd, intens en expressief.
Het repertoire wisselt. De band speelt en groeit en verfrist. In de kleinere zalen zit het publiek ‘binnen handbereik’. Het komt wellicht nog eens luisteren als Mathilde in de grote zaal speelt.
Muziek maken is teamwork en zonder teamwork is een dergelijke muzikale ‘zwaan-kleef-aan-concertreeks’ uiteraard niet mogelijk. Met haar twee vaste sound-engineers Erik Hendriks en Sebastiaan Meijer, haar vaste arrangeur Sebastiaan Koolhoven en haar flexibele The Spirit of Volunteering maakt Mathilde zich op voor een nieuw avontuur in haar zogenoemde ‘losse’ periode: Sinatra’s Tonic.

 

Fotograaf: Stephanie Pistel

­