Jeroen van Merwijk - Dat kunnen alleen de hèle groten - try-out

Categorie: Cabaret
December 2005

Jeroen van Merwijk werd helaas niet geboren in de achttiende eeuw, maar in de twintigste en wel op 11 juli 1955. Tweelingbroer. Kleuterschool, lagere school, gymnasium, dat soort dingen. Niks bijzonders. Studie Nederlands aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. Kandidaatsexamen, daarna gestopt. Vanaf 1978 studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Afdeling schilderen. In 1983 cum laude geslaagd. Niks bijzonders. Vanaf 1978 actief bij de KRO-radio, later bij zo’n beetje alle omroepen, met uitzondering van de VPRO.

‘Dat kunnen alleen de héle groten’ is pas het tiende programma van de jonge cabaretier, avonturier en idealist Jeroen van Merwijk. Ook in dit programma zal hij zich weer vergeefs inzetten voor de leniging van de geestelijke nood in de samenleving zoals die zich met name manifesteert in het groeiend aantal terreinwagenbezitters in ons land. Na afloop van de voorstelling is er voor het publiek gelegenheid om elkaar te condoleren en met de heer Van Merwijk te discussiëren in de foyer.
Uit de pers: ‘De liedjes zijn sublieme plaagstootjes, stuk voor stuk hoogtepunten… een prachtig programma met vlijmscherpe, geëngageerde conferences.’ (de Volkskrant)

­