Seth Gaaikema - De orkaan doorstaan - try-out

Categorie: Cabaret
September 2004

‘Seth Gaaikema heeft het opwindende gevoel van een nieuw begin. Hij constateert dat hij - na zijn hartaanval van twee jaar geleden - zijn krullen, zijn inspiratie en zijn stem terug heeft. “Ik ben de laatste tijd zelf door heel veel dingen heen gegaan. Vandaar die orkaan?! Als je drie jaar niet geschreven hebt komen er oerthema's boven. Ik ben erg kwaad op de maatschappij, op de hypocrisie en op de oorlog. Maar ik voel ook een enorme drang de mensen iets positiefs mee te geven, terug naar de kern. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Alles wat er gebeurd is sinds Pim Fortuyn nodigt uit tot een politieke conference. Het wordt een strijdlustig programma in een humoristische toonzetting.”’ (Dagblad van het Noorden)

Ik heb m’n hart en ook m’n krullen, ik heb mijn stem terug. Ik kan weer lullen! Ik heb als nooit tevoren in ’t leven zin, ik ben vandaag geboren en begin!

Iedereen heeft wel eens een dip. En die dag dat je weer omhoog stijgt, heb je dat heerlijke gevoel van ‘bevrijd’! Het gevoel van ‘de orkaan doorstaan’. De vreugde van die bevrijding wil Seth Gaaikema met u delen. In een hilarisch, satirisch en emotioneel programma. Over hem, over u en over wat ons Nederlanders nu weer is overkomen.

Wat is er al niet met ons gebeurd sinds het sprookjeshuwelijk van Máxima en Willem Alexander?! Pim Fortuyn! Rariteitenkabinet Balkenende! Oorlog in Irak! Koninklijke Oranjeperikelen! Gigantische bezuinigingen! Tsjonge, wat heeft er de laatste tijd een storm gewoed! Maar… we zullen de orkaan doorstaan!

­