Bert Visscher - Don Chaot en de foute architect

Categorie: Cabaret
December 1990

Het vierde soloprogramma van Bert Visscher. 'Wat gaat de tijd snel', zegt u? Bij deze cabaretier gaat alles snel. Zijn voorstellingen zijn onnavolgbaar flitsend. De ene lach valt over de volgende heen.

De afgelopen jaren is hij opgestoomd in de cabaretvaart der volkeren en hij bespeelt nu alle grote podia in Nederland. Maar eerst in Winsum dus met Don Chaot en de foute architect.

De familiechaos, de absolute kolder van de Chaots heerst al sinds generaties. De oorsprong is helaas niet te achterhalen omdat simpelweg alles zoek is. De laatste Chaot, Don, besluit voor eens en altijd afstand te nemen van deze bizarre familietrek. Gewoon een geordend leven leiden, rustig nadenken, even alles op een rij! Don vergeet echter direct na dit besluit wat hij ook al weer besloten had en zo  gaat het dan ook flink mis. Als er dan ook nog een horde gorilla's voorbijkomt, een schoonspringwedstrijd uit de hand loopt, de trapezebouwer een onderdeel overhoudt en het ondergronds verzet niet weer te vinden is, slaat Don, net als zijn ouders en voorouders, helemaal doorl. En het kan geen toeval zijn dat dit allemaal op één avond gebeurt. Dit moet wel het werk zijn van... de foute architect.

­