Fling - A Sunny Day in The Rain

17 januari 2015
Categorie: Muziek

Soms is verwarring uiterst verhelderend, is een tegenstelling de verbinding.

En soms schijnt de zon in een dorpje dat ‘de regen’ heet. In dit nieuwe theaterconcert zoekt Fling in de regen tegen beter weten in naar de waarheid. Naar de loutering van de lach en de traan. Maar vooral naar de passie in de muziek. En vindt dat alles uiteindelijk onverwachts op een zonnige dag in ‘de regen’.

Fling speelt akoestische muziek. En hoewel diep geworteld in de Ierse traditie ontstijgt de muziek van Fling deze door de zeer eigenzinnige aanpak en persoonlijke visie. Het klankpalet is licht gekleurd door achtergronden van de bandleden in de jazz, soul, latin en rock-’n-roll. Dat komt met name naar voren in de arrangementen, de eigen composities en de oorspronkelijke teksten.

Dit nieuwe programma is een mix van Ierse traditionele muziek en splinternieuw eigen werk dat naadloos past in het traditionele idioom. Fling brengt een buitengewone, aanstekelijke en magische avond van absurde verhalen gevat in een stormvloed aan wilde melodieën en ontroerende ballades.

Hoewel de intensiteit soms neigt naar rock-’n-roll gebruikt Fling traditionele instrumenten. Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes, low whistles en bouzouki, Annemarie de Bie neemt een krachtige en lyrische zang voor haar rekening, evenals de Ierse dwarsfluit en de bodhrán. Siard de Jong blinkt uit op fiddle, bouzouki en whistles. En als rots in de branding het stevige en virtuoze gitaarspel van Philip Masure.

 

 

Fotograaf: Henk Bruyns

­