Marcel Hensema - Mijn Tweede

19 februari 2015
Categorie: Cabaret

In zijn nieuwe solovoorstelling geregisseerd door Ola Mafaalani speelt Marcel Hensema een bonte stoet aan kleurrijke personages gebaseerd op kostbare, levensechte verhalen uit de ommelanden. Door de ogen van Hensema komen zij, deze helden op de vierkante meter, tot leven.
Mijn Tweede ademt helemaal de sfeer van een muzikale roadmovie door het ommeland. In deze liefdevolle, lichtvoetige en intieme solovoorstelling ontmoeten we stagiaire Ytje, de paranormale Ria, Annemieke die vindt dat het leven met een hond makkelijker is dan met een mens en het gezin dat net doet of er niets aan de hand is maar onverstoorbaar door leeft in hun woning die bij elke aardbeving verder de grond in zakt. Gewone mensen krijgen in Mijn Tweede een podium, soms bloedserieus, vaak vederlicht, maar altijd raak.
Evenals in Mijn Ede wordt in deze voorstelling deels Gronings gesproken, maar ook Mijn Tweede is voor iedereen verstaanbaar.
Marcel Hensema speelde na de Vooropleiding Theater in Groningen en de Toneelacademie in Maastricht bij verschillende grote theatergezelschappen. Daarnaast werkte hij mee aan meer dan 70 film- en tv-producties in binnen- en buitenland. In de onlangs met een Gouden Kalf bekroonde televisieserie Hollands Hoop speelt Hensema als psychiater naast Kim van Kooten de hoofdrol. Eerder al, in 2007, werd hij met een Gouden Kalf bekroond voor zijn rol in Wild Romance. Met Mijn Ede maakte hij zijn succesvolle debuut bij het Noord Nederlands Toneel.

 

Binnen een week uitverkocht! Marcel 'doet' geen typetjes, hij 'is' ze, boeiende voorstelling.

 

Fotograaf: Marc de Groot

­