Chris Chameleon - Die Weerkaatsing

27 februari 2015
Categorie: Muziek

De Zuid-Afrikaanse zanger Chris Chameleon heeft een bereik van vier octaven. Hij omschrijft zijn buitengewone zangstem als de belichaming van een man, een dier, een vrouw en een kind. In Chameleons solovoorstellingen in Nederland is zijn stemgeluid hét handelsmerk. In zijn nieuwe theaterconcert ‘Die Weerkaatsing’ voegt hij nog een stem toe, die van zangeres en actrice Daniella Deysel. Zij is een van Zuid-Afrika’s aanstormende poëzietalenten.

Chameleons composities op de gedichten van wijlen Ingrid Jonker hebben wereldwijd bijval geoogst. Nu past hij dit talent toe op de gedichten van Deysel. De bezielende, confronterende en ontwapenend eerlijke poëzie van Daniella Deysel wordt op unieke wijze op muziek gezet door Chameleon. Ook in deze voorstelling blijft hij onophoudelijk op zoek naar nieuwe vormen van expressie, naar ongewone manieren om harten te ontdooien.

De liedjes vertellen het verhaal van een man en vrouw, over hun pogingen tot en beproevingen in de liefde. Chameleons fijnzinnige Afrikaanse humor en Deysels gracieuze improvisatiebewegingen maken ‘Die Weerkaatsing’ compleet. Zoals altijd, gaan ook in dit programma van Chameleon liefde, humor, nieuwsgierigheid en hoop hand in hand.

Uit de pers: “... zijn staaltjes stemkunst vaak virtuoos en de combinatie van die twee soms hilarisch, maar het gaat toch vooral om de liedjes. Gelukkig verraden die Chameleons grootste talent… melodieuze schoonheid” (de Volkskrant). OOR: “De man kan echt geweldig zingen, heeft een fantastisch bereik… Dit is een bijzonder talent.” Algemeen Dagblad: “Chameleon zingt zo warm en zijn subtiel door Afrika beïnvloede muziek is zo gloedvol.”

 

Fotograaf: Jo Spies

 

Het was een heel bijzondere muzikale gebeurtenis. Waarschijnlijk mede door de vakantie was de zaal nog niet half vol, maar velen hebben dus heel wat gemist!

 

­