Jan Rot, Marjolein Meijers en Jan van der Meij - Kampvuur

10 april 2015
Categorie: Muziek

“Virtuoos hertaler!” “Topavond!” “Feest van herkenning!” Zo typeerden bezoekers de vorige show van Jan Rot met vertaalde nummer 1-hits. Dit seizoen laat de lange zanger zijn meesterblik vallen op de grote schat kampvuurliedjes.

Wie heeft ze niet meegezongen, op een zwoele zomeravond of rillend onder een deken: House of the rising sun, Donna Donna en Blowin in the Wind? Volksliedjes als Molly Malone en O Suzanna, of The Boxer van Simon & Garfunkel: lailailai!

Lange Jan heeft de mooiste knetterend en knapperend vertaald en brengt ze met de bijbehorende verhalen. En wat dacht u van verrassende kampvuuruitvoeringen van een nieuwe serie nummer 1-hits als No woman no cry, Mull of Kintyre en Springsteens Fire? Plus eindelijk weer klassiekers uit Jans eigen verleden als Groot avontuur en Samen uit elkaar.

Oké, het rookalarm blijft uit, maar de liedjes branden recht uit het hart. En al zijn de teksten nieuw, reken maar dat er genoeg valt mee te zingen. Wederom een schitterend vertaalproject waar deze rasentertainer de zaal mee in vuur en vlam zet!

Jan Rot wordt deze avond vergezeld van trouwe muziekmakkers Marjolein Meijers en Jan van der Meij op contrabas en gitaar! Met Peter, Paul & Mary-blokje!

 

Fotograaf: Daan Rot

 

Een bonte verzameling liedjes met leuke anekdotes werd door de goedgevulde zaal prima ontvangen. Zelfs met geleende gitaar liep de voorstelling als een trein  ;-)

 

­