Syb van der Ploeg en Wiebe Kaspers - De toon van de tijd

23 oktober 2015
Categorie: Muziek
In ‘De toon van de tijd’ nemen Syb van der Ploeg (zanger De Kast) en pianist Wiebe Kaspers u mee op een muzikale reis door de tijd. Ze komen met eigen werk en de mooiste nummers van hun muzikale helden.
Na jaren met De Kast getourd te hebben en met grote theaterproducties zoals Motel Westcoast, Best of Britain, musicals als Rembrandt en The Passion, wil Syb zich nu ook richten op kleinere, intieme settingen.
Wiebe Kaspers, die de helft van de levensjaren van Syb telt, timmert momenteel flink aan de weg in en buiten Friesland. Wiebe werd geboren in het jaar dat De Kast werd opgericht en zoals hij vroeger de nummers van De Kast thuis meespeelde, is Syb nu groot fan van Wiebes eigen werk. Ze vonden elkaar pas echt toen Syb het eerste soloconcert van Wiebe bijwoonde, in de middeleeuwse kerk van Wiebes geboortedorp, waar Syb net was komen wonen. Met zijn debuutalbum ‘Nei sa’n dei’, tourt Wiebe op dit moment met zijn zeer positief ontvangen theaterconcert ‘Het vrije land’.
Toen beide heren in een klein kerkje ergens in Friesland voor het eerst samen geheel vrijblijvend een concert gaven, voelden ze de klik: ‘dit willen we veel en veel vaker doen’. Zodoende komen ze met een persoonlijke en intieme voorstelling met eigen repertoire van hun muzikale helden, boordevol anekdotes over hun muzikale leven. Een muzikaal en inhoudelijk speels programma, waarin ze ook geheel nieuw materiaal ten gehore zullen brengen.
­