VanWyck - The Epic Tale of the Stranded Man

02 december 2023
Aanvang 20:30 uur
Categorie: Muziek

Entreekaart € 16,00
Entreekaart Vrienden SKKW € 14,00

In drie jaar tijd bracht de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck drie albums uit die bewondering oogstten tot ver over de landsgrenzen. Haar warme, donkere altfolk en americana doen denken aan Natalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling.

Met haar vierde album dat internationaal is verschenen in april 2022 en in februari 2023 ook in een expanded edition uitkwam, reikt VanWyck nog hoger: ‘The Epic Tale of the Stranded Man’ is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is.

Tijdens het gelijknamige theaterconcert neemt VanWyck ons mee naar dat eiland en leert ze ons dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is in heel kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan. 

Eerder schreef de pers over VanWyck en over ‘The Epic Tale of the Stranded Man’:

De Volkskrant ****: ‘VanWyck zingt liedjes van troostrijke, sensuele en aangrijpende schoonheid.’ ‘De liedjes van VanWycks conceptalbum klinken ook live rijk en panoramisch. De veelkleurigheid van haar nieuwe werk tilt ook de optredens en de zang van de Amsterdamse VanWyck naar een hoger plan.’

NRC ****: ‘De muziek van VanWyck heeft zachtheid als kracht.’

Trouw: ‘Twaalf verzorgde altfolk-liedjes vol sensualiteit, verstilde schoonheid en troost.’

 

Fotograaf: Jitske Schols

­