Izaline Calister & Thijs Borsten - Van De Andere Kant

23 maart 2024
Aanvang 20:30 uur
Categorie: Muziek

Entreekaart € 16,00
Entreekaart Vrienden SKKW € 14,00

‘Van De Andere Kant’ is een muzikale theatervoorstelling van zangeres Izaline Calister (Curaçao) en pianist Thijs Borsten (Nederland), waarin ze elkaar op humoristische wijze uitdagen om beter naar zichzelf door de ogen van de ander te kijken.

Thijs moedigt Izaline aan om Nederlandse liedjes te zingen en Izaline spoort Thijs aan om zich meer dan voorheen in haar te verplaatsen. Wat betekent het om zwart of wit, dan wel vrouw of man te zijn? Izaline en Thijs praten er in alle openheid over en leggen zo zowel overeenkomsten als onbegrip bloot.

In ‘Van De Andere Kant’ zetten Izaline en Thijs de persoonlijke beleving van hun vriendschap en verscheidenheid kracht bij met traditionele liedjes van Curaçao, het Nederlandse levenslied en nieuw, eigen repertoire.

Over hun voorstelling ‘Het eiland van mijn vader’ schreef Theaterkrant (de keuze van de criticus): ‘Het eiland van mijn vader is een innemende, intieme, swingende voorstelling, die ondanks zijn uiterlijke vrolijkheid een opmerkelijke diepgang heeft.’

Fotograaf: Merlijn Doomernik

­