Tangarine - Uiteen

14 december 2019
Aanvang 21:30 uur
Categorie: Muziek

Entreekaart € 17,00
Entreekaart Vrienden van de SKKW € 15,00

Kaarten reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vanaf zaterdag 11 januari bij Sporthuis Winsum in Winsum en ’s avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).Het leven heeft ze uit elkaar gedreven: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen.
Deze wrange broederschap klinkt door in hun nieuwste theatertour ‘Uiteen’ en op hun album Because of You. Net als voor hun vorige plaat gingen ze voor opnames naar de stad Tucson in de Amerikaanse staat Arizona. Daar in het woestijngebied ondergingen ze een muzikale metamorfose: Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden. 
De typische blood harmony in hun tweelingzang is gebleven, maar dit keer eisen de gitaren meer spreektijd op. Middenin vertrouwd klinkende Tangarine-liedjes worden ineens zijwegen ingeslagen. De harmonie wordt dan opengescheurd door scherpe gitaarpartijen en onrustige afdwalingen over muzikaal rotsachtig terrein. Dit is de soundtrack van hun ontregelde broederschap.
De cd Because of You verschijnt op 31 augustus 2018. Hij is de opvolger van de veelgeprezen albums There and back (2016), Move On (2014) en Seek & Sigh (2013). Het wordt de derde keer dat de twee broers in de theaters staan.

Fotograaf: Douwe Dijkstra­