Vrouw Holland - 20 jaar Mannenhumor in een vrouwenlichaam

16 december 2016
Categorie: Cabaret

Twintig jaar Vrouw Holland: twintig jaar vocaal en verbaal cabaretgeweld grof verpakt in gevoelige liedjes en pijnlijke sketches. Ongegeneerd fysiek met ongeremde humor, ironisch koketterend met pijn, verlangens en onzekerheid.
Marieke Klooster, Gabriëlle Glasbeek en Karin Noeken kijken in deze jubileumshow zingend, dwepend, kwijlend, kreunend en gillend terug op twintig jaar kleedkamerhumor voor vrouwen én mannen. Met hun ijzersterke stemmen laten ze de huidige tijd schijnen op gevoelige liedjes als Blauw plek, Mis je me dan nog en Ik wil dat moment niet. Maar ook het Schubertorgasme, O Heer ik masturbeer en acts als So you think you have a beperking en de Tietenpoppenkast glijden vrolijk de voorstelling in. Want Vrouw Holland is rijper, sterker, dikker, maar geen cent wijzer.
Er is geen vrouwencabaretgroep die het zó lang wist vol te houden. Vrouw Holland kent geen vedettes, geen diva’s, het zijn vrouwen die elkaar en zichzelf bruut op de hak durven te nemen en hierin immer onverstoorbaar worden begeleid door pianist Reinout Douma.


Fotograaf: Roelof Bos

 

­