Gijs Nillessen - Geen paniek

26 oktober 2013
Categorie: Cabaret

‘Geen paniek’ is de tweede solovoorstelling van Gijs Nillessen.

Angst een slechte raadgever? Onzin! Angst is één van de laatste oerdriften die ons nog weet te sturen. Angst is geen boze bondgenoot maar een alert alter-ego.

Beter een goede angst, dan een verre vriend. Een dag niet bang is een dag niet geleefd!

Of je nu bang bent voor kippen, knieën, vrouwen, reptielen, ideeën, Japan, otters, politici, nummers, boeken of vrolijkheid.

Laat je niet misleiden, maar blijf gewoon rustig ademhalen. Via de neus, door de mond. Geen paniek.

Tijdens een vakantie met zijn angst leerde Nillessen hem aardig goed kennen. Een fijne vent, die angst. Samen de zee in, samen barbecueën en samen in de auto. Soms werd hij wat te brutaal. Bemoeide zich met de route, de keuze van het avondeten en de verwachte vertrekdatum. Het is geven en nemen.

Een voorstelling over vriendschap, energydrink, ademhalingsoefeningen, het getik van je knipperlicht en de liefde voor onafhankelijkheid.

“Gevuld met een gezonde dosis zelfspot typeert Nillessen zijn generatie (...) Nillessen schakelt soepel tussen zijn verhalen en de actualiteit.” (Het Parool)

“Een aaneenschakeling van goed getimede humoristisch-kritische situaties.” (Twenterand Courant)

“Gijs weet regelmatig te verrassen met zorgvuldig opgebouwde verhalen vol woordspelingen en kritische grappen.” (Leids Cabaret Festival)

­