Philip Freriks leest voor uit eigen werk

14 maart 2014
Categorie: Cabaret

Philip Freriks (Utrecht, 1944) begon als 16-jarige middelbare scholier in de journalistiek en droomde toen al van Parijs. Hij was er slaapwagenconducteur, reclameman, student politieke wetenschappen en vooral correspondent: eerst voor Het Parool, later voor de Volkskrant en daarna voor het NOS-journaal. Ook was hij bij een tussentijds verblijf in Nederland correspondent voor Le Monde.

Freriks was van 1996 tot en met 2009 presentator van het NOS-achtuurjournaal.

Hij schreef een aantal boeken, enkele over Parijs en enkele over de geschiedenis, in een autobiografisch perspectief. Zijn brede belangstelling en kennis manifesteert zich de laatste jaren ook in het onderdeel ‘Le Tour de Fifi’, waarin hij in Studio Sportzomer uiteenlopende historische en culturele onderwerpen belicht op de route van de Tour de France.

Philip Freriks is sinds 2006 ambassadeur van de leesbevorderingsactie ‘Nederland leest!’. Deze campagne is gebaseerd op de succesvolle Amerikaanse campagne ‘One Book, One City’ met als doel dat zo veel mogelijk mensen in een bepaalde periode hetzelfde boek lezen. Het met elkaar lezen van en discussiëren over hetzelfde boek is erop gericht zowel het lezen als de gemeenschapszin te bevorderen.

In het kader van het thema van de Boekenweek 2014 ‘reizen’ leest Philip Freriks deze avond voor uit eigen werk.

­