Hans Dorrestijn - Goeie Genade

07 maart 2015
Categorie: Muziek

Hans Dorrestijn mag dan wel een man op respectabele leeftijd zijn, zijn inspiratiebron is nog lang niet opgedroogd! Hij blijft ons trakteren op prachtige liedjes, mooie conferences en aanstekelijke boeken.

Zijn handen jeuken om u in het nieuwe theaterprogramma zijn geestige en ontroerende bespiegelingen over ouder worden uit de doeken te doen en u te plezieren met pareltjes uit zijn (omvang)rijke oeuvre. Want, zoals hij zelf zegt: “Het is mijn streven dat het publiek zijn eigen ellende vergeet.”

Over Hans Dorrestijn schreef de pers eerder: “Als Dorrestijn, een van onze begaafdste tekstdichters en humoristen, … materiaal uit zijn schatkamer selecteert, is het genieten geblazen” (Algemeen Dagblad). De Volkskrant: “… virtuoze pareltjes… Goede liedjes kun je heel lang doorzingen.” Trouw: “Niks is wat het lijkt bij Dorrestijn en juist dat maakt hem onweerstaanbaar grappig. Maar Dorrestijn kan ook ontroeren. Als hij het lied ‘Ik zal mijn lot met vreugde dragen’ zingt, doet hij dat zo zachtjes dat het je raakt… vol prachtige taal… En ja, hij ís iemand. Zijn zwanenzang bewijst dat eens te meer.”

Over ‘Goeie Genade’ schreef De Telegraaf: “Zijn zwartgalligheid staat nog altijd garant voor ontregelende inzichten, die ronduit deprimerend zouden zijn als ze niet zo grappig waren. Dat blijft dan ook de magie van Dorrestijn. Na zo’n flinke portie treurigheid lacht het leven je van de weeromstuit weer toe.” NRC gaf vier sterren: “Hij is weliswaar ooit betiteld als de meest pessimistische aller cabaretiers, de meester van het misantropische malheur, maar vindt voortdurend zulke komische hyperbolen voor het levensleed, dat zijn optreden hoogst lachwekkend is… de tekst… is hier vitaler dan ooit, ook in de nummers die hij al eerder zong.”

 

Fotograaf: Roy Beusker

 

Het was wederom een uitverkochte voorstelling! die goed werd ontvangen door het aanwezige publiek.

 

­