ArtEZ ‘ArtEZ doet Ivo de Wijs

25 april 2015
Categorie: Muziek

Na succesvolle theaterproducties met het werk van Ramses Shaffy & Jacques Brel, Willem Wilmink & Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema & Robert Long, Purper, Lennaert Nijgh, Wim Sonneveld & Conny Stuart, Hennie Vrienten en Jules de Corte brengen de zangstudenten Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle dit jaar een liedjesprogramma met werk van Ivo de Wijs. Een flink aantal vocalisten begeleid door een ritmesectie en strijkersensemble brengen een gevarieerd en kwalitatief muzikaal programma voor jong en oud!

Ivo de Wijs schrijft teksten voor liedjes en gedichten, is presentator voor radio en tv en schrijft ook nog voor kinderen. De gedichten van Ivo de Wijs zijn altijd herkenbaar en rechtstreeks uit het leven gegrepen. De toon is licht en vaak ironisch, Ivo de Wijs is een meester in het genre van het ‘light verse’. Wat opvalt aan de poëzie van deze ‘tekstdichter’ (zoals De Wijs zichzelf noemt) is het metrum, dat altijd ‘klopt’. De gedichten vragen erom voorgedragen te worden; of liever nog: gezongen te worden. Het is dus niet verwonderlijk dat De Wijs vaak door zangers en cabaretiers gevraagd wordt liedjes voor hen te schrijven. De studenten van ArtEZ kunnen voor deze avond dan ook uit een omvangrijk repertoire putten.

Dat was weer een mooie voorstelling. Wat zijn die mensen toch goed in al die gestapelde harmonieen! En wat "SUF" dat velen vaak niet komen, terwijl ArtEZ altijd voor kwaliteit staat en derhalve de zaal eigenlijk vol verdienen!­