René van Meurs - Voor de storm (try-out)

23 november 2013
Categorie: Cabaret

Met 30 minuten uit zijn programma ‘Voor de storm’ won René van Meurs in 2012 overtuigend zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten. Zijn ervaring deed hij op als lid van het toonaangevende comedy collectief Comedytrain. Hij schrijft voor Dit was het Nieuws en doet wekelijks verschillende radiocolumns. In ‘Voor de storm’, zijn debuutprogramma, stapt René het podium op met een goed verhaal en een enorme hoeveelheid grappen, zonder zichzelf te overschreeuwen. Want zeg nu zelf, af en toe mag er wel weer geluisterd worden. Zeker naar iemand die echt iets te vertellen heeft.

Over ‘Voor de storm’: Wat zou dat toch lekker zijn; even helemaal niets. Geen geschreeuw, geen meningen, niet hoeven duwen of trekken. Eerst rustig nadenken, dan praten. Op normaal volume, over zaken die er toe doen. Voetbal, boodschappen doen, Isaac Newton, je afkomst en de invloed hiervan op allerlei, televisiekijken en Nederland bijvoorbeeld. Wat fijn dat wij, als beschaafde mensen onder elkaar, vanavond lekker warm binnen zitten. Voor de storm losbarst.

Uit de pers: “Grappig, slim en snel. René van Meurs maakt snelle, goedgeplaatste grappen die hij afwisselt met bredere observaties op het persoonlijke en maatschappelijke vlak. Op de dubbelslag van Van Meurs bij Cameretten viel niets af te dingen.” (de Volkskrant)

Fotograaf: Anne-Christine van Doesburg

­